Svaťák

10. 5. 2010 15:58
Rubrika: Nezařazené

Jak již z názvu příspěvku vyplývá, ano je to tak... počínaje dneškem mi začal můj svatý týden. Nechápu, proč se tomu říká zrovna svatý týden, když v tomhle období se většinou studenti snaží nabiflovat všechno, co se za ty 4 roky nestačili naučit. Učitelé nám říkalai, že by tohle období mělo sloužit hlavně k tomu, abychom si odpočinuli, ale myslim, že to takhle nikdo nemá a všichni se šrotí, drtí, biflují, učí a tak. :)

Já jsem jsem si teďka musela dát chvíli pauzu a tak proto píšu tenhle příspěvek. Už umím cca 13 otázek z těch celkových 100, co se musím tenhle týden naučit. Což je více než 1/10, ale stejně si myslim, že se to nestihnu naučit všechno. Jaká je nejlepší metoda učení? Nevíte někdo? Jak jsem psala, sice už umím 13 otázek, ale příjde mi, že když se mě někdo na něco z toho zeptá, tak mu na to nebudu schopná říct lautr nic. Doufám, že moje dlouhodobá paměť se ukáže toho osudného dne 18.5. v plné polní a že se prokáže, že jsem celej tejden fakt něco dělala proto, abych to dala. Říkám si na za 16 to snad dám. Ráda bych odmaturovala z vyznamenáním, resp. to by si přála moje maminka. Ale myslim, že budu ráda, když to budu mít ať už je to bude jakkoli. Stejně se mě nikdo na známky nikde ptát nebude. Možná prvních pár dní, rodiče, babičky a tak, ale pak už bude stačit jen, že tu maturitu mám. A taky zastávám myšlenku, že kolikrát člověk, kterej má samý jedničky u maturity díky tomu, že je nadrcenej slovo od slova, ale sám si neumí dát dohromady žádný souvislosit, tak je pak v praktickým životě docela nepoužitelnej. To je jako u vysokoškoláků a tak vůbec. V dnešní době se vás v práci neptají ani tak na to, co jste vystudoval, jako spíš to, co umíte. A to je mnohem důležitější. Kolikrát, když někdo se střední školou je šikovnej, tak může být umístěnej ai na lepší pracovní pozici, než nějakej vysokoškolák, kterej promoval s červeným diplomem, ale v praxi je nemožnej a neumí vůbec nic.

Když jsem u tý praxe, tak nám ve čtvrtek dávala učitelka známky z praktický maturiní písemky a měla jsem k mému údivu a potěšení dvojku. :) Bohužel 3 lidi od nás ze třídy tu praktickou nedali, takže si ji budou muset napsat v září znova. To jim fakt nezávidim.

Čtvrtek byl ale ai ve znamení spaní ve škole. Asi 16 lidí os nás ze 4.B se sešlo, aby dalo dohromady přes noc nějaké poslední zvonění. Ale jak myslíte, že to dopadlo? Všichni si povídali o všem ostatním, než o poslední zvonění, dělali 1000 dalších věcí, takže se to všechno v pátek zaimprovizovalo, nakonec to ale nějak dopadlo a prý snad dobře. Já s kámoškou jsme byly převlečeny za vojačky.

K tomu se váže historka, že jsme vybírali na poslední  zvonění na nádraží a přišel k nám jeden kluk, takovej hrozně divnej a říkal, že nám dá 1000, pokud s nim kámoška někam půjde. Někdo by řekl, skvělá lákavá nabídka, ale kdoví co by ten kluk chtěl, tak jsme ho slušně poslali do háje a odkráčeli dál. Ale vybírání peněz bylo úspěšný. My jsme vybrali během asi 3 hodin 700 Kč a celkem se vybralo asi 8500 Kč. Takže náklady na pomaturitní večírek to snad alespoň z části pokryje.

Tak co bych vám ještě tak pověděla. Možná to, abyste na mě 18.5. od 7:30 mysleli, aby se mi to hezky povedlo, hlavně teda povedlo než hezky povedlo. :) Začínám češtinou, takže to nejobsáhlejší budu mít z krku první. Pak bude matika, to snad nějak dopadne, protože tam zase tolik teorie není a příklady snad nějak spočítám. Ekonomika, to doufám, nějak dopadne. Teďka ve čtvrťáku jsem měla štěstí při ústním zkoušením, že ačkoli jsem se to neučila a čerpala jsem jen z toho, co jsem uměla z hodin, tak jsem dostala trojku, což je docela dobrý výkon. A nakonec mě čeká účto a to už bude v pohodě. Paní učitelka je moc fajn a u účta teorie sice je, ale většinou ji člověk musí umět k tomu, aby spočítal příklad, takže to snad taky nějak dopadne. :)

Tak se mějte hezky přátelé drazí. Doufám, že tenhle týden přežiju. Pak už mě budou čekat jen příjímačky a pak 4 měsíce prázdnin, jak já se na to těším :)

Tak pápá a jestli tenhle příspěvek čte někdo, koho maturita taky čeká, tak přeju hodně štěstí. :)

Zobrazeno 1571×

Komentáře

Florence

fudlinka: dík, zabralo to :-D

fudlinka

Tak to gratuluju :)

Zobrazit 24 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz