Nevyužitý volný čas

26. 5. 2010 11:58
Rubrika: Nezařazené

Znáte ten pocit, kdy si přejete, aby něco už nastalo, ale pak když to nastane, tak vás to vlastně ani netěší a neumíte si to užívat tak, jak byste chtěli? Tak přesně takhle to mám já. V pondělí mi začali prázdniny. Mám za sebou maturitu už konečně maturitu. Jenže co teď? Strašně moc jsem se těšila, jak až budu mít po maturitě budu mít spoustu volnýho času, budu si moct dělat to, na co jsem neměla přes rok čas. Ale ukázalo se teďka v těch prvních 3 dnech, že vlastně ani nevím, jak tolik volného času mám vyplnit.

Když jsem chodila do školy, tak tam byla zábava, mohla jsem se setkávat s přáteli, povídat si s nima, dělat různý kraviny, jako třeba při hodině ekonomiky skládat parníčky a tak. Jenže teďka jsem sama doma a je mi tu smutno. Chybí mi ty lidi. Ačkoli tam v tej třídě byli lidi, kteří mi hrozně lezli na nervy, tak tam byli ai taky lidi, které jsem měla ráda. A teďka už to všechno skončilo, většinu z nich dlouho neuvidim.

Nejsem člověk, kterej by vydržel dlouho sám doma bez lidi, bez přátel. Ale to je asi většina lidí. Nikdo přece nechce být sám. Člověk je tvor společenský a bez ostatních lidí by umřel.

A tak si říkám, co teďka. Co mám sama doma dělat? Koukat na filmy? Číst knížky? U toho nikdo moc dlouho sám nevydrží. Ačkoli mě to baví, tak mnohem rači bych jela někam s přáteli a užila si legrace s nima. Povídala si s nima o jejich radostech a starostech, zažívala nové věci, měla nové zážitky. Nejbližší akce kam se chystám je v sobotu na Teplickou rockovou noc. Ale nevím, jestli to dopadne, protože s kamarádkou nemáme zatím odvoz zpátky. Ano, mohly bychom čekat na první ranní vlak, ale ona potřebuje být brzy doma, protože jde druhý den na brigádu. A když bude pršet, tak se nám tam ani nebude chtít, protože bychom byly prolité jako myši skrz na skrz a ještě bychom z toho byly nemocné.

Další akce, kam tedy pojedu za každého počasí je akce s názvem Ars Poetica, kam už se moc těším. Loni jsem tam byla poprvé a je to opravdu nezapomenutelný zážitek. Je tam skvělá parta lidí, výborný program, který sice není povinný, ale proč by tam někdo jezdil, když by se nechtěl účastnit že. Ale mám pocit, že o Ars Poetice a svém programu na léto jsem tu již psala, tak bych se nerada opakovala.

Zkrátka mě jen mrzí ta spousta volného času, který nevím, jak bych mohla co nejefektivněji využít. Mám před sebou ještě 4 měsíce prázdnin. Dlouhá to doba. Nejraději bych na celou tu dobu s přáteli někam odjela. Třeba na okružní jízdu po Čechách a Moravě nebo do mého vysněného Finska. Ale k tomu také člověk potřebuje nějaké finance, kterých se mi bohužel jako chudé studentce nedostává.

To mi připomíná jednu patálii na brigádě, která se mi stala. Ale myslím, že ani nestojí za zmínění, protože bych se kvůli tomu akorád rozčilovala a za to mi to nestojí. Ale kdybyste někdo věděl o nějaké dobré brigádě v Královéhradeckém kraji, tak mi dejte vědět. Nejlépe Nové Město nad Metují, Náchod, Hradec Králové nebo nebo něco takového.

V červnu mě čekají přijímačky na 3 vysoké školy. VŠE Praha, ČVUT Praha a UHK Hradec Králové. Nejraději bych se dostala do Prahy, protože o ní sním už asi od 15 let, že bych tam chtěla studovat. Je to nádherné město s bohatou kulturou a spoustu možnostmi, jak využít svůj volný čas. Divadla, kina, muzea, sportovní centra atd. Ale zase na druhou stranu, když v Praze nemáte známé, tak se vám taky taky nechce samotnému být. Protože, když jste sám v malé vesnici je to přijatelnější, než když jste "sám" ve velkoměstě. Uvidíme, jaké to bude. Hlavně teďka musím zvládnout ty přijímačky a pomalu se tím přibližovat ke svým snům.

To by bylo asi pro dnešek vše ze života hmyzu. Ne teda toho Čapkova ale pouze a jen toho mého.

 

Zobrazeno 906×

Komentáře

Gillette

jé...tak do prahy jsem nechtěla nikdy. .-) všichni mí bývalí spolužáci pláčou, že se jim tam nelíbí a že chtějí k mamince. ale v praze jsou všichni a všechno, tam by ses neztratila. .-)<br />
<br />
po maturitě jsem měla ten nejlepší pocit, co existuje...hahá, jsi pánem světa, můžeš se nudit co hrdlo ráčí a požívat pochval od příbuzných a tak .-) ale chápu ten pocit s volným časem, nuda umí fakt bolet.

fudlinka

Ale to já mám z tej maturity taky radost. Jsem ráda, že už to mám za sebou. Ale teďka mě čekají 4 měsíce volna a chtěla bych si je pořádně užít, protože to je možná moje poslední možnost si to pořádně užít. :) Nejraději bych jela do ciziny poznat nové zvyky, obyčeje, lidi a tak. V tomhle jsem možná trochu dobrodruh. Ačkoli vím, že se pak budu moc a moc těšit domů. :) A jak tak koukám na internetu, tak to cenově zase není pro mě tak nereálný. Ale maminka by mě samotnou nepustila. :)

Patrik Krupička (SirPesZ)

Tak si kup ty klávesy a máš od rána do večera pořád co dělat :-). Můžeš si chodit k babičce zahrát na piáno... Hm, co bych ti radil, jsi už velká holka, tak by ses měla umět nějak zabavit sama :-). Můžeš jet na Zlenice (http://zlenice.asf.cz/), já tam jet chtěl, ale zkoušky... :-( My když jsme byli na Teplický rockový, tak jsme si sebou vzali stan, dá se tam přespat v parku a ráno vyrazit na vlak.<br />
Děláš, jako bys v Praze nikoho neznala :-D. A vždycky se daj udělat nový známý a to je právě to zajímavý, no ne?

fudlinka

Jo klávesy si chci koupit, ale ještě je nemám jak víš. :) K babičce chodit hrát na piáno sice můžu, ale těžko tam přenesu počítač, kde mám uložený veškerý noty a taky GP žejo. :) Ano, dalo by se to vytisknout, ale pokud je to tisknutý z GP, tak tam jsou občas dlouhý mezery, takže vytisknout jen stránku z pomlkama by bylo zbytečné. :)<br />
Co se týče Larpu, tak ano, je to zajímavé, ale pro člověka, kterej je ve fantasy světě zatím nováček, by to bylo trošku náročnější. :)<br />
V Praze pravda mám známých spoustu a noví známí doufám, že si tam udělám. Jenže když ti známí nemají čas, tak stejně člověk si musí vyymslet něco sám a sám se zabavit. :) Momentálně se zkouším zabavit přípravou na příjímačky z němčiny, tak mi to snad chvíli vydrží. :)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz