S chutí podzimu

11. 11. 2010 10:36
Rubrika: Nezařazené

Ahoj moji drazí čtenáři,

nejprve jsem se chtěla rozepsat o tom, jak vlastně vznikl titulek tohoto příspěvku. Přemýšlela jsem, jak tento příspěvek pojmenovat a vedle počítače se na mě smál kelímek od jogurtu, na kterém bylo napsáno Dobrá máma S chutí léta. Ale vzhledem k tomu, že léto už je dávno za námi a nastolil podzim, někdo by řekl podle teplot venku už i zima, tak se název musel přizpůsobit, okolnímu prostředí.

Dnes má svátek Martin. Jak praví pranostika, tak by měl přijet na bílem koni. Doufám, že se tak nestane, protože zima je sice krásné období, ale jen když můžete být doma v teple s horkým čajem s medem nebo svařeným vínem.

Listopad, který nám tu teď vládne je znamením toho že zima už nám pomalu, alespoň podle teplot venku, klepe na dveře a vysokoškolákům nastává období psaní průběžných testů, semestrálních prací apod.

Některé z testů už mám za sebou. Některé uspokojivě, jiné velice neúspěšně, ale snad to doženu na těch ostatních. Můžu se tu s vámi podělit o jednu historku ze včerejší přednášky z práva. Po první části přednášky jsem šla za učitelem a zeptala se ho, jestli by bylo možné si nějak opravit průběžný test, resp. zlepšit si počet bodů. A on se na mě tak podíval a říkal jestli jsem se nezbláznila a pak před celou aulou ze mě udělal trochu pitomce, protože řekl: "Podívejte se všichni na ni, ona ačkoli zvládla test napsat na 55 %, kde je třeba splnit ho aspoň na 55%, si ho chce opravovat. A tohle řekl, než jsem mu stačila vysvětlit, proč se na to ptám. Myslela jsem si, že u těchto testů je to stejné jako u jiných, že se body s testů přičítají a abyste úspěšně zakončili předmět, musíte mít alespoň 60 bodů. Ale zmýlila jsem se. U tohoto předmětu stačí jen ty testy splnit na 50 % bez ohledu na výsledek a pak 100% váhu má známka z ústní zkoušky. Takže to byla taková malá úsměvná historka, která se mi včera stala a chtěla jsem se s vámi o ni podělit. On ten učitel je moc fajn. Vždycky se s ním hrozně nasmějeme na těch přednáškách. Někdy se teda chová jako puberťák a ne jako padesátník, ale aspoň ty přednášky jsou trochu zajímavý.

Příští týden v sobotu je v Novém Městě nad Metují letos již 16. K-ples. Všichni jste srdečně zvání. Já už se na něj moc těším, jak si zatancuju a poznám nové lidi. Popovídám se starými známými a užiju si legraci. O K-plese se říká, že je to asi nejhezčí ples v Nováči, letos bude obzvlášť výjimečný, protože bude škraboškový. To mi připomíná, že jako organizátor, bych si měla taky nějakou škrabošku pořídit a patřičně si ji vyzdobit, abych mohla být vzorem pro ostatní účastníky. Teď mi právě vklouzl do hlavy úžasný nápad jak ji vyzdobit, ale to je překvapení. Takže jestli chcete vidět moji škrabošku, tak se přijďte podívat na Káčko.

Tak a to by mohlo prozatím stačit. Tak zase někdy pápá Lálá.

 

Zobrazeno 769×

Komentáře

Patrik Krupička (SirPesZ)

Nojo, taky bych se rád kouknul ven.
Btw zkouška tenhle tejden není.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz