Křemílek a Vochomůrka pomohou úteci hrobníkovi z lopaty

15. 12. 2010 21:14
Rubrika: Nezařazené

Páni a dámové,

koukám, že už jsem zde dlouho nenapsala žádný příspěvek. Většinou se tu objeví měsíčně tak jeden příspěvek, protože jaksi z nedostatku, resp. z nedostatečné organizace času tu moc nic nenapíšu. Ale když už tu něco napíšu, tak se snažím, aby to aspoň bylo trochu ke čtení.

Nejprve bych mohla začít pozvánkou. Zítra od 20:00 hodin hrajeme s naším školním ochotnickým divadelním spolkem S bojkou, představení Pohádkový večírek. Takže kdo máte zítra volný večer, nemáte nic na práci a chtěli byste zajít na trochu kultury, tak v Klubu Roosveltovy koleje VŠE v Praze si můžete užít spoustu zábavy. Opravdu to bude stát za to a na všechny se už teď moc těším.

Co bych tak mohla dále zmínit....Že by něco ze školních úspěchů(neúspěchů)? V pátek jsem zjistila, že nedostanu zápočet z angličtiny a musím si ji zopakovat, chybělo mi pouhých 10 bodů, na zápočet bylo potřeba 60 bodů, tzn. každý si umí spočítat, že můj konečný výsledek bylo 50 bodů. Naše cvičící říkala, že je to tak strašně jednoduché těch 60 bodů dosáhnout, že prostě pod tu hranici jít nemůže..asi jednoduché jak pro koho...možná pro člověka, který měl na střední škole lepší úroveň angličtiny než-li já.

Moje neúspěchy pokračovali i pondělním testem z obchodního práva. Naštěstí mám ještě možnost si napsat opravný test, takže když už napíšu test, tak zkouška bude s tím zkoušejícím, kterého jsem si zapsala procházkou růžovým sadem. Docela se už na tu zkoušku těším. Podle toho, co píšou ostatní studenti na našem studentském serveru, tak nejen že povětšinou nedostanete ze zkoušky horší známku než dvojku, ale ještě si vyslechne pár povedených vtípků a popovídáte si. Někteří dokonce i díky zkoušejícímu navážou nové známosti.

Včerejší den byl docela legrace. Na programu byla zkoušková písemka z Demografie. Vzhledem k tomu, že jsem z prvního testu dostala pouhých 6,75, tak jsem měla docela strach, že pokud ten test nenapíšu na hodně bodů, tak že si ten předmět budu muset zopakovat. Učila jsem se na to snad 4 dny v kuse a pořád jsem měla pocit, že vůbec nic neumím. Někdo občas tyhle pocity má jen falešné, že si myslí, že nic neví, ale přitom jde jen o to, že se mu to, co se dosud naučil, ještě dostatečně nerozleželo v hlavě, ale já jsem měla v hlavě opravdu úplně prázdno.

Toho rána, kdy jsem měla jít na tu zkoušku, jsme s mojí kamarádkou a zároveň spolubydlící z kolejí koukali na Křemílka a Vochomůrku. Ani jedné se nám nechtělo nic moc dělat, takže Křemílek a Vochomůrka bylo takové příjemné ranní zpestření. Ve 14:30 jsem měla jít na zkoušku. Ještě celé dopoledne jsem se na to svědomitě připravovala, ale byla jsem smířená s tím, že nemám šanci to udělat. Zapomněla jsem zmínit to, že na tenhle zkouškový termín jsem byla přihlášena jediná, takže jsem také možná částečně spoléhala na to, že mi třeba cvičící něco málo poradí.

Asi ve 14:40 cvičí přišla. Prohodila jsem s ní pár slov, ona se mě ještě ptala, jestli jsem si to nerozmyslela a nechci přijít někdy jindy, načeš jsem jí řekla, že zůstávám. Smlouvala jsem s ní, aby mi dala nějakou lehkou variantu, ona zašátrala ve svých deskách a vytáhla variantu s Křemílkem a Vochomůrkou. Víte, ona nám nedává testy s variantami A,B,C, ale je to třeba varianta maxipes Fík, Fifinka ze čtyřlístku apod. Nakonec jsem po tom všem stresu dostala z testu zasloužených 26,5 bodů a mohu prohlásit, že v ten den se Křemílek a Vochomůrka stali mými oblíbenými postavičkami.

Příští týden v pondělí mě ještě čeká snad opravný test z toho práva a ve středu zkouška z Managementu a to bude pro tento rok všechno. Kdy budu kupovat vánoční dárky, to nevím, protože nějak nemám chuť se prodírat davy lidí v obchodních centrech a čekat nekonečně kilometrové fronty u pokladny. Vánoce přece nejsou materiální svátky nemyslíte? Je hezké, když si na vás někdo s nějakým malým dárkem vzpomene, ale pravý duch Vánoc je přece úplně jiný. Snad si ho každý z nás uvědomuje.

Tak a teď už tedy popřeju jen šťastné svátky, klid pohodu, štěstí a zdraví do nového roku, ať se vám splní všechna vaše tajná přání ať už vyslovená nebo nevyslovená a věřte tomu, že pokud něco opravdu chcete a opravdu po tom moc toužíte a budete tomu věřit, tak se vám to splní.

Vesele Vánoce

 

Zobrazeno 837×

Komentáře

Patrik Krupička (SirPesZ)

Taky veselý Vánoce a taky pěkný Velikonoce a Den díkuvzdání.
A vidělas už nový Big Bang Theory? :-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz